Wrak

Wrakduiken

NOB WrakduikenVoor de Nederlandse kust liggen veel wrakken die interessant zijn om op te duiken. Veel van deze wrakken zijn goed bereikbaar, liggen niet diep en zitten bomvol historie uit de tijd van de VOC en de twee wereldoorlogen. Wil jij deze bijzondere plekken graag bezoeken? Volg dan de specialisatie wrakduiken!

In deze specialisatie leer je hoe je een wrakduik maakt, welke materialen je daarvoor nodig hebt, hoe je een wrak vindt en hoe je een wrakduik goed kunt voorbereiden. Ook leer je waar je rekening mee moet houden als je zelf met een boot de Noordzee op gaat en welk onderwaterleven je op wrakken kunt tegenkomen.
NOB WrakduikinstructeurHet IANTD Limited Wreck Diver programma is ontwikkeld om de duiker te trainen in het gebruik van uitrusting, vaardigheden (skills) en procedures die nodig zijn om veilig wrakduiken te kunnen maken. Deze cursus traint de duiker in de basisvaardigheden benodigd om veilig (overhead environment) wrakduiken te kunnen maken. De focuspunten van het programma liggen op materiaal configuratie, line oefeningen, gebruik van reels en decoboei en het ontwikkelen van zelfredzaamheid en duikveiligheid.


Het Noth Sea Wreck Diver programma is specifiek geschreven op de wrakken in West Europees getijden water. Wij hebben hier, meer dan in de tropische oorden, te maken met stroming, slecht(er) zicht en dergelijke omstandigheden. Dus voel je je getrokken tot de mystiek van de wrakken, waarvan er velen zijn te vinden in de Noordzee, het Kanaal en rondom Engeland/Ierland, dan is dit de gedegen opleiding voor je. Schat graven, artefacten zoeken, foto's maken of genieten van het maritieme leven dat uitbundig op en rond de wrakken aanwezig is, deze cursus biedt je de mogelijkheid om dat veilig te leren doen.


Deze opleiding geven wij op de Noordzee, Normandië, Zuid Engeland of Scapa Flow.

NOB 2* Instructeurs die de specialisatie wrakduiken hebben kunnen bij mij stage lopen om lesbevoegdheid te krijgen in deze leuke specialisatie.

Je dient dan 1 volledige opleiding te geven onder mijn supervisie.

Neem contact op voor meer informatie.
IANTD North Sea Wreckdiver