Wrak

Wrakduiken

NOB WrakduikenVoor de Nederlandse kust liggen veel wrakken die interessant zijn om op te duiken. Veel van deze wrakken zijn goed bereikbaar, liggen niet diep en zitten bomvol historie uit de tijd van de VOC en de twee wereldoorlogen. Wil jij deze bijzondere plekken graag bezoeken? Volg dan de specialisatie wrakduiken!

In deze specialisatie leer je hoe je een wrakduik maakt, welke materialen je daarvoor nodig hebt, hoe je een wrak vindt en hoe je een wrakduik goed kunt voorbereiden. Ook leer je waar je rekening mee moet houden als je zelf met een boot de Noordzee op gaat en welk onderwaterleven je op wrakken kunt tegenkomen.
IANTD North Sea WreckdiverHet IANTD Limited Wreck Diver programma is ontwikkeld om de duiker te trainen in het gebruik van uitrusting, vaardigheden (skills) en procedures die nodig zijn om veilig wrakduiken te kunnen maken. Deze cursus traint de duiker in de basisvaardigheden benodigd om veilig (overhead environment) wrakduiken te kunnen maken. De focuspunten van het programma liggen op materiaal configuratie, line oefeningen, gebruik van reels en decoboei en het ontwikkelen van zelfredzaamheid en duikveiligheid.


Het Noth Sea Wreck Diver programma is specifiek geschreven op de wrakken in West Europees getijden water. Wij hebben hier, meer dan in de tropische oorden, te maken met stroming, slecht(er) zicht en dergelijke omstandigheden. Dus voel je je getrokken tot de mystiek van de wrakken, waarvan er velen zijn te vinden in de Noordzee, het Kanaal en rondom Engeland/Ierland, dan is dit de gedegen opleiding voor je. Schat graven, artefacten zoeken, foto's maken of genieten van het maritieme leven dat uitbundig op en rond de wrakken aanwezig is, deze cursus biedt je de mogelijkheid om dat veilig te leren doen.


Deze opleiding geven wij op de Noordzee, Normandië, Zuid Engeland of Scapa Flow.

Deze opleiding is nagenoeg gelijk aan bovenstaande North Sea opleding. Deze opleiding wordt echter gegeven in voornamelijk de Middellandse Zee. De Noordzee is 1 van de moeilijkste zeeën dus deze opleiding is enkel voor de wrakduikers die alleen inhet buitenland op wrakken duiken. Als je op de Noordzee kan duiken dan kan je overal duiken.
IANTD WreckdiverIANTD Advanced WreckdiverDe IANTD Advanced Wreck Diver programma is ontworpen voor de duiker in een uitgebreide wrak penetratie en het gebruik van Trimix tijdens de wrak exploratie en EANx 50 en( EANx 80) voor decompressie te trainen.

De belangrijkste aandachtspunten van het programma vereisen gasplanning,apparatuur, configuratie en de vooruitgang van de eerder ontwikkelde op de IANTD Wrakduiker programma vaardigheden. Vaardigheden welke behandeld worden  vereisen het gebruik van de lijn leggen in de wrakken en het ontwikkelen van zelfvoorziening en veiligheid.

Deze opleiding wordt momenteel niet door ons zelf gegeven maar wij hebben contacten met instructeurs die dee wel geven. We kunnen deze dus voor u gaan organiseren.

Deze wordt niet in Nederland gegeven.

NOB WrakduikinstructeurNOB 2* Instructeurs die de specialisatie wrakduiken hebben kunnen bij mij stage lopen om lesbevoegdheid te krijgen in deze leuke specialisatie.

Je dient dan 1 volledige opleiding te geven onder mijn supervisie.

Neem contact op voor meer informatie.