Grot

Grotduiken

NOB Grotduiktechnieken  in Open WaterGrotten hebben van oudsher een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mensen: blijkbaar zijn we heel benieuwd wat zich in die donkere ruimten onder de grond bevindt! Herkenbaar? Maak dan via deze specialisatie kennis met de basisbeginselen van het grotduiken!

Tijdens deze specialisatie leer je de kennis en vaardigheden om grotduiktechnieken toe te passen in open water. Je maakt kennis met de materialen die gebruikt worden en je leert waar je op moet letten tijdens het maken van een grotduik. Na het volgen van deze specialisatie ben je klaar om een volledig grotduikopleiding bij een andere duikorganisatie te volgen. Deze specialisatie dient dus als introductie van de technieken
IANTD CavernKennismaken met het grotduiken? Wil je weten of het grotduiken iets voor jou is? Dan is deze opleiding de ideale start. Bij deze opleiding duik je in de Cavern (daglicht) zone van een grot. Je leert hier alle basis beginselen van het grotduiken, Je krijgt kennis van het materiaal voor de grotduiker, grotomgevingen en een aantal nood scenario's. Voor deze opleiding gaan we naar Frankrijk toe. Deze opleiding kan gecombineerd worden met de IANTD Intro to Cave,
IANTD Intro to CaveDit is het vervolg op de Cavern opleiding. Kan ook met de Cavern opleiding gecombineerd worden. Ook deze opleiding geven wij in Frankrijk. De nadruk lig op veiligheids en noodprocedures. Bij deze opleiding duik je niet meer in de daglicht zone maar maak je al echte grotduiken. We maken geen decoduiken en doen ook niet aan complexe navigatie. Daarvoor kun je hierna de Full Cave en Tech Cave volgen.

Wil je wel de echte sfeer van het grotduiken proeven en eens in echte grotten duiken dan is deze opleiding wat voor jou. Duiken met een dubbelset en longhose is verplicht bij deze opleiding.
IANTD Full Cave & Technical CaveDit zijn de vervolgopleidingen nadat je je Intro Cave hebt. Complexe navigatie, nog meer noodprocedures en decoduiken. Momenteel verzorgen wij deze nog niet zelf maar wij kunnen deze wel voor u organiseren. Wij hebben contacten met een instructeur die deze kan verzorgen.


Ook kunt u diverse Cave Specialties volgen die ook door die instructeur verzorgd worden:

SideMount Cave, MultiStage Cave, DPV Cave, Survey Cave.


Neem contact op voor meer informatie
Polar Bear Cave TeamBen je een gebrevetteerd grotduiker en wil je graag je kennis en skills op peil houden ben je altijd welkom om met onze grotduikreisjes mee te gaan. We gaan zeker twee keer per jaar naar Frankrijk, regelmatig een weekend naar de Ardennen of Duitsland en ook is het plan om een keer een reis naar Mexico te organiseren.


Heb je daar ook interesse in. Meld je daan aan voor het Polar Bear Cave Team. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de uitstapjes. Indien je mee wilt kun je je aanmelden..