IANTD Specialisaties

IANTD Specialisaties

IANTD Tek Open Water DPVDe DPV (Diver Propulsion Vehicle) curus van de IANTD leert je omgaan met een DPV, ofwel onderwater scooter. Tijdens deze cursus word je bijgebracht hoe een scooter te gebruiken, onderhouden op te bergen en dergelijke zaken. Tevens word je bewust gemaakt van het gebruik van een scooter en de invloed daarvan op de omgeving. Ook diverse noodscenario's komen voor bij, zoals gas-sharing, scooter slepen, towing van je buddy etc.
IANTD Open Water SidmountSidemount duiken is een nieuwe manier van duiken. Het verschil zit niet in het duiken zelf, maar ook in de manier waarop je set gedragen wordt. Bij sidemount duiken draag je de fles(sen) namelijk aan de zijkant (sidemount) van je lichaam ipv op je rug (backmount). Sommige duikers vinden zichzelf meer flexibel omdat ze niet afhankelijk zijn van een buddy, solo duiken is beter te verkopen wanneer je 2 compleet gescheiden systemen voor jezelf hebt, iets wat side mount duiken dus biedt.

Sidemount bied vele voordelen.
IANTD Self Sufficient DiverDe cursus self sufficient duiken is bedoeld voor elke sportduiker die zonder buddy wil leren duiken. Self sufficient duiken is om op een doordachte manier binnen de individuele comfortzone alleen, dus zonder buddy te duiken.In deze cursus leren ervaren recreatieve duikers hoe je op een veilige manier zonder buddy kunt duiken. Tijdens de cursus komen een degelijke duikplanning, je persoonlijke limieten, ongeval preventie, de voordelen, de gevaren en de procedures die nodig om solo te kunnen duiken aan de orde. Je zult leren welke extra uitrusting je nodig hebt, en hoe je deze moet gebruiken. De cursus is uitermate geschikt voor onderwaterfotografen, divemasters en instructeurs. De cursus bevat veel onderdelen uit het technisch duiken die worden toegepast in het recreatieve duiken. Verder wordt er veel aandacht besteed aan gas en duikplanning.IANTD Ice DiverWanneer de winter z’n intrede doet en er ijs op onze plassen en meren komt te liggen, hoeft dat nog niet te betekenen dat duikers een winterstop moeten gaan inlassen. Integendeel! Altijd al willen deelnemen aan een ijsduik of zelf een ijsduik willen organiseren? Dan is deze specialisatie iets voor jou!
IANTD Full Face MaskEen volgelaatsmasker, dat is toch iets voor een beroepsduiker? Waarom zou je daar als sportduiker mee te water willen gaan? Ondanks dat deze vragen vaak gesteld worden, zijn er veel duikers die af en toe met een volgelaatsmasker (VGM) duiken. De afweging om een VGM aan te schaffen is echter een zeer persoonlijke, die je het best op basis van je eigen ervaring kunt maken. Voor alle duidelijkheid: duiken met een VGM is niet moeilijk! Het vraagt alleen specifieke kennis en vaardigheden, waarin de reguliere duikopleidingen niet voorzien.
IANTD Decompressie Software SpecialistDiepgaande studie van de decompressie theorie. In dit programma zal de cursist leren de meest gebruikte decompressie software te gebruiken, er zal bijvoorbeeld geleerd worden om verschillende instellingen in de software te maken. Ook zal ingegaan worden op de verschillende gebruikte algoritme modellen en duik computers.. Verder wordt er heel diep ingegaan op decompressie in het algemeen.

IANTD Diver First Aid / Oxygen Provider / AEDTraining in het toedienen van Eerste Hulp Bij (Duik)Ongevallen is zonder twijfel één van de meest nuttige trainingsprogramma’s voor duikers. Snelle en efficiënte Eerste Hulp kan levens redden.

Het doel van deze training is het voorzien van basis Eerste Hulptechnieken voor duikers. De

focus wordt gelegd op duikgerelateerde problemen en de behandeling ervan. Daarnaast

voorziet de t raining ook nuttige informatie voor de Eerste Hulp bij andere verwondingen, welke

kunnen voorvallen op duiklocaties.

IANTD Rescuediver

De opleiding tot Rescue Diver is een belangrijke en essentiële stap om de kennis en ervaring van het duiken uit te breiden. Dit gaat verder dan het recreatieve duiken. Het doel van deze cursus is het kunnen handelen in noodsituaties en bij duikongevallen, eerste hulp verlenen en leiding geven aan reddingsoperaties.