Mix gas & Diep

Mix gas en diep duiken

IANTD Basis EANx (Nitrox)Op veel duiklocaties zou je soms wat langer onder water willen blijven: er zijn bijvoorbeeld bijzondere vissen te zien, er ligt een groot wrak dat je wil verkennen of je wil simpelweg langer genieten van het ‘onder water zijn’. Herken je dit gevoel? Overweeg dan eens om de basis nitroxopleiding te volgen, zodat je leert duiken met nitroxmengsels tot 40%. Duiken met een verhoogd zuurstofpercentage - en daardoor een lager stikstofpercentage - geeft je de mogelijkheid om langer onder water te blijven!


Op verzoek kan ook de NOBNitrox opleiding gegeven worden.
IANTD DeepdiverDit programma is ontworpen om duikers een training te bieden die van plan zijn om verantwoorde duiken te maken naar een maximale diepte van 39 msw op lucht.

Het IANTD Deep Diver programma traint duikers in vaardigheden, prestaties, theorie en planning van diepe duiken.


Dit programma blijft binnen de algemeen uitgeoefende diepte van 39 msw, en is het eerste internationale programma voor een goede training in diepe veilig duiken en vaardigheden en prestaties.

IANTD Advanced EANx (Nitrox)Dit programma voorziet een gevorderde opleiding in de nitrox duiken om met nitroxmengels veiliger te kunnen duiken tot 42 meter diepte. Er wordt gebruikt gemaakt van mengsels van 21 tot 40 procent EANx en decogassen tot 50 procent EANx (of zelfs hoger, max. pO2 1.5 bar). De volledige duik wordt nauwgezet gepland en uitgerekend. We voorzien een aantal uur theorie en oefensessies. Tijdens de zes buitenwaterduiken worden de vaardigheden intensief getraind. De advanced EANx is de noodzakelijke stap indien je verder wilt in de wereld van het technische duiken.  Recreatieve duikers leren omgaan met een ademgas waarmee ze veiliger en langer kunnen duiken (extended range) tussen de 30 en de 40 meter en de terugweg plannen met 50 procent, of beter gezegd tegenwoordig met EANx mengsel met een maximale pO2 van 1.5 bar.


De Advanced Nitrox opleiding kent een beperkte decompressie verplichting van maximaal 15 minuten.


Op verzoek kan ook de NOB Advanced Nitrox opleiding gegeven worden.
IANTD Recreational TrimixAls je al gekwalificeerd bent als IANTD EANx diver en je wilt je grenzen verleggen; maak dan kennis met trimix. Naast een korte herhaling van de leerstof van EANx diver krijg je alles te weten over de voordelen en het gebruik van helium mengsels als duikgas. Daarnaast worden twee duiken gemaakt met Tx mengsel. Tijdens deze opleiding duik je alleen met verrijkte Tx mengsels.


Naast de reeds bekende O2 analyzer leer je nu ook werken met een He analyzer. Het is de opleiding bij uitstek om toch de voordelen van Helium te ervaren zonder dat je de ambitie hebt meteen richting de 100 meter te willen gaan, dus Tec en Rec combineren. Je leert duiken met trimix zonder je decompressie grenzen te overschrijden.

Dit programma voorziet een gevorderde opleiding in de recreational trimix duiken om met trimix mengels veiliger te kunnen duiken tot 45 meter diepte. Er wordt gebruikt gemaakt van mengsels van een 2 tal trimix mengsels en decogassen tot 50 procent EANx. De volledige duik wordt nauwgezet gepland en uitgerekend. We voorzien een aantal uur theorie en oefensessies. Tijdens de buitenwaterduiken worden de vaardigheden intensief getraind. De advanced recreational trimix cursus is een mogelijke stap indien je verder wilt in de wereld van het technische duiken, of het eind station voor de recreatieve duiker die net iets meer wil, maar niet de technische kant op wil/hoeft. Recreatieve duikers leren omgaan met een ademgas waarmee ze veiliger en langer kunnen duiken (extended range) tussen de 30 en de 45 meter en de terugweg plannen met een decogas.

IANTD Advanced Recreational Trimix "Plus"


Het zelfde programma als hierboven maar dan tot een diepte van 51 meter.
IANTD Advanced Recreational Trimix (TekLite)IANTD Gasblender (EANx en/of Trimix)Tijdens deze gas blender cursus leer je omgaan met diverse gassen en compressoren Je leert bovendien een juiste mix berekening te maken met lege en halfvolle flessen met behulp van de rekenmachine en het gebruik van verschillende programma’s op de computer.


Je kan de EANx blender of de Trimix blender volgen. Ook kan je deze opleidingen combineren indien je ze beide wil.


Wij geven deze opleiding in het blendstation van Diveplace in Utrecht.
NOB DecompressieduikenDuiken op de Noordzee is een van de ultieme duikmogelijkheden in Nederland. Met de vele wrakken uit de beide wereldoorlogen en een flinke verzameling recent gezonken schepen is het een waar paradijs voor wrakduikers. Veel van deze wrakken liggen op een diepte van rond of voorbij de 30 meter. Met of zonder nitrox zit je dan al snel aan je nultijd en kun je misschien net dat laatste stuk achtersteven niet bekijken. Toch zie je duikers die bijna gelijktijdig met jouw te water zijn gegaan wél dat bijzondere laatste stukje schip bekijken. Duiken met een of meerdere decompressiestops biedt daarbij uitkomst. Dan duik je voorbij je nultijden en moet je doe weten waar je mee bezig bent. Duiken voorbij je nultijden en het maken van decompressiestops vereist kennis, training en ervaring. Daarom kun je deze specialisatie pas volgen tijdens of na de 3*-duikeropleiding. Een specialisatie waarin je voortborduurt op de theorie uit het 3*-boek en een aantal praktijkduiken maakt. Duiken met decompressiestop vergroot je mogelijkheden op de Noordzee maar ook in het buitenland. Je kunt langere duiktijden maken en dus meer zien.